Wij zijn trots om jullie voor te stellen aan onze jury van de fotowedstrijd voor het #mooistebospaadje. We hebben een evenwichtige verdeling kunnen vinden in fototechnische, verhalende en praktische expertise. Dit heeft geresulteerd in de volgende juryleden:

Hans Dorrestijn.
Hans is cabaretier en tekstschrijver. Hij schreef teksten voor o.a. Herman van Veen, de Stratenmaker-op-zeeshow en het Klokhuis. Daarnaast heeft hij meerdere individuele cabaretshows gespeeld en schreef hij vele boeken. Zijn oeuvre is o.a. bekroond met Gouden Harp. Tegenwoordig is Hans ook te vinden in het programma ‘Baardmannetjes’ waarin hij samen met Nico de Haan stad en land afstruint om daar naar vogels op zoek te gaan.

Frans Kapteijns.
Frans is vrijwillig boswachter in Noord-Brabant bij Natuurmonumenten in de regio van de Kampina, de Oisterwijkse bossen en de Loonse en Drunense Duinen. Naast dat hij veel te vinden is in de natuur kan je hem ook kennen van het radioprogramma Stuifmail van omroep Brabant, zijn columns, als ambassadeur van o.a. het Van Gogh Nationaal Park, of zijn Twitter account (waar hij met ruim 12.000 volgers tot de meest bekende boswachters van Nederland behoord).

Edo van Uchelen.
Edo is bioloog en natuurfotograaf. Hij is samen Bart Siebelink verantwoordelijk voor hét standaardwerk voor de natuurfotograaf: het handboek voor natuurfotografie. Edo heeft ook zijn eigen reisorganisatie voor natuurfotografen ‘wildernistrek’. Daarnaast heeft hij aan zo’n beetje alle natuurfilms die in de bioscoop te zien zijn geweest mee gewerkt: ‘de nieuwe wildernis’, ‘Holland natuur in de delta’, ‘wild’ en ‘de wilde stad’.

Foto Hans Dorrestijn: Bert Andrée