Iedereen mag meedoen, zo vaak als je wilt

In een tijd waarin we allemaal druk, online en social zijn, is het heerlijk om daar soms uit te stappen met een wandeling of fietstocht in de bossen. PEFC wil Nederland uitdagen erop uit te trekken en op zoek te gaan naar het mooiste bospaadje van Nederland. Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd, zowel kinderen als volwassenen. De actie loopt van de Dag van de Aarde 22 april tot en met Wereldmilieu Dag 5 juni 2018.

DEEL JOUW MOOISTE BOSPAADJE MET #MOOISTEBOSPAADJE EN WIN MOOIE PRIJZEN

Maak een foto van jouw mooiste bospaadje en plaats deze openbaar op Facebook, Twitter of Instagram, met de hashtag #mooistebospaadje of upload je foto hier op de website. Jouw foto wordt dan gepubliceerd op de home page van deze website en je dingt automatisch mee aan de wedstrijd.

Ook kinderen kunnen meedoen!

WIN EEN VAKANTIE IN EEN HOBBIT WONING, BOOMHUIS OF DE EFTELING

Midweek in een Hobbit-woning
Week in een boomhuis
Overnachting in de Efteling

Ook voor de kinderen hebben we een aantal mooie prijzen. Doe mee en wie weet slaapje straks in een heuse boomhuis!

Voor volwassenen:
1e prijs vakantieweek in een boomhuis, 2e prijs vakantieweekend in een boomhuis en 3e prijs is een dagbezoek de Efteling.

Voor kinderen:
1e prijs overnachten in de Efteling, 2e prijs midweek in een Hobbit woning en 3e prijs is een dagbezoek de Efteling.

MEEDOEN KAN T/M 5 JUNI, DAARNA WORDEN DE NOMINATIES BEKEND GEMAAKT
Vanaf nu kan iedereen meedoen. De actie loopt van de Dag van de Aarde 22 april tot en met Wereldmilieu Dag 5 juni 2018 waarna de jury een selectie maakt van 20 foto’s: 10 in de categorie volwassenen en 10 in de categorie jeugd (tot 18 jaar). Deze wordt bekend gemaakt op 27 juni. Uit deze selecties worden de winnaars gekozen (1e, 2e en 3e prijs) van beide categorieën en die worden op 5 juli bekend gemaakt tijdens de opening van de tentoonstelling #mooistebospaadje waar alle genomineerde foto’s komen te hangen tussen de bomen op doeken van 120 x 100 cm.

PRIJSUITREIKING 
De winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs in zowel de categorie volwassenen als jeugd gaan gefotografeerd worden op hun mooiste bospaadje door de bekende fotograaf Sven Menschel. Ook  deze foto’s zijn te zien op de tentoonstelling. Op 5 juli worden de genomineerden uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling én de prijsuitreiking van het #mooistebospaadje van Nederland.

TENTOONSTELLING
De opening van de tentoonstelling en de prijsuitreiking van het #mooistebospaadje vinden plaats op donderdag 5 juli om 14.00 uur op De Barkel in Wierden, Hexelseweg 52B. Pleisterplaats De Barkel is gelegen aan diverse wandel- en fietsroutes. Op het landgoed kan je pauzeren en een consumptie nuttigen terwijl je geniet van de natuur, de kruidentuin en de beelden. Ook is een wandeling in het bos mogelijk. De Barkel van de heer en mevrouw Boom was het eerste bos in Nederland dat een PEFC-certificaat behaalde. De openingstijden zijn van 07.00 tot 21.00, ook in het weekend. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met zondag 16 september. Meer over De Barkel is hier te lezen.

INTERNATIONALE PRIJS
De winnaars uit de categorie volwassenen van deze nationale wedstrijd dingen automatisch mee naar de internationale ‘2018 PEFC Photographer of the Year Award’! De internationale prijs is een retour vliegticket naar Genève, Zwitserland, inclusief overnachting. De top 12 foto’s van de internationale ‘2018 PEFC Photographer of the Year Award’ verschijnen in de 2019 kalender ‘Experience Forests, Experience PEFC’ en worden tentoongesteld tijdens de 2018 ‘PEFC Forest Certification Week’ in Genève in november.