HET MOOISTE BOSPAADJE IS EEN IDEE VAN PEFC

PEFC™ is hét internationale onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer, want bossen zijn belangrijk voor mensen, dieren en planten. Daarom koesteren wij de bossen. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd.

Doe mee en deel jouw #mooistebospaadje met ons!

De wedstrijd is gestart op 22 april ‘18, de Dag van de Aarde en
eindigt op Wereldmilieu Dag 5 juni ’18.

Wereldwijd wordt ruim 310 miljoen hectare bos (= 620 miljoen voetbalvelden) volgens de PEFC eisen beheerd. Dit wordt gedaan door 1.000.000 boseigenaren. Deze boseigenaren zorgen ervoor dat er na het oogsten weer bos terug groeit.

Zo’n 20.000 verwerkende bedrijven in de handelsketen hebben het PEFC certificaat behaald zodat zij duurzame producten kunnen maken met het PEFC keurmerk. Dat kan een folder in je brievenbus zijn, hout bij de Doe-het-Zelf zaak, meubelen voor je interieur of een verpakking in het schap van jouw supermarkt.

1000000
Boseigenaren
313485220
Hectare
21266
Bedrijven

Bedrijven en organisaties kunnen meer lezen over het PEFC keurmerk, certificering en duurzaam inkopen op www.pefcnederland.nl.

Ben je journalist en wil je op de hoogte blijven over het #mooistebospaadje en PEFC? Schrijf je dan hier in om persberichten te ontvangen.